Evenementen uitgelicht!

Jantje Beton Kinderspelen
Het is feest! Jantje Beton bestaat 50 jaar! Dit vierden wij op 28 juni in de Tilburgse wijk Stokhasselt met Prinses Beatrix en ruim 900 kinderen op zeven verschillende speelplekken met 50 verschillende kinderspelen.

Rol van Raak evenementen
Projectleider Jantje Beton Kinderspelen als onderdeel van het 50 jarig jubileum, januari 2018 – juli 2018. In opdracht van Jantje Beton. Verantwoordelijk voor de creatie, organisatie en realisatie van de Jantje Beton Kinderspelen op 28 juni 2018.

Binnen mijn rol als projectleider was ik schakel en aanspreekpunt tussen Jantje Beton, de deelnemende basisscholen, Gemeente Tilburg en de diverse andere samenwerkingspartners.  Daarbij was ik verantwoordelijk voor de programmering van de kinderspelen, aansturing van de projectgroep, briefing van betrokkenen, coördinatie van het evenement en het bewaken van de rode draad van het project. Ook de productie (facilitair, logistiek, vergunningen) van het evenement heb ik voor mijn rekening genomen. 

 

EK vrouwen 2017
Voor het eerst in de historie was Nederland gastheer van het EK voor Vrouwen. En de OranjeLeeuwinnen zijn  Europees Kampioen geworden! Wat een prestatie en wat een bekroning op een geweldig toernooi.  In Tilburg werden er 4 groepsduels en 1 kwartfinale gespeeld. Naast de wedstrijden was er op het Pieter Vreedeplein elke wedstrijddag een EK Fanzone en vertrok er een fanwalk naar het stadion.

Rol van Raak evenementen
Projectleider Speelstad Tilburg, november 2015 – augustus 2017. 
In opdracht van de Gemeente Tilburg.  

Binnen mijn rol als projectleider was ik verantwoordelijk voor het EK Vrouwen in de Speelstad Tilburg met bijbehorende doelstellingen  (stimulans breedtesport en op de kaart zetten van de stad). Ik vertaalde de doelstellingen in concrete plannen zoals de EK Mobiele Fanzone, de junior Ambassadeur en de Fanzone tijdens de wedstrijddagen. Daarbij was ik schakel en aanspreekpunt tussen KNVB, Willem II, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Tilburg en de diverse samenwerkingspartners in de stad. Ik creëerde draagvlak en enthousiasme bij deze partners en was tevens verantwoordelijk voor de  aansturing van de projectgroep, briefing van de stuurgroep en het bewaken van de rode draad van het project. Ook het ontwikkelen van het concept, programma en de productie van de Fanzone op het Pieter Vreedeplein heb ik voor mijn rekening genomen. 

 

De wereld van Jeroen Bosch
Een tweedaags cultuurhistorische manifestatie, waarin de tijd (1450 – 1516) van de Bossche schilder Jeroen Bosch opnieuw tot leven werd gebracht in het Bossche Centrum.  Binnen het evenement was plaats voor de volgende elementen uit de tijd van Jeroen Bosch: -kleding, – ambachten, – eten & drinken, –  kinderspelen, -muziek en toneel. Het programma werd ondersteund met lezingen en tentoonstellingen over de middeleeuwen. Het evenement was onderdeel van de de culturele manifestatie Jheronimus Bosch 500. 

Rol van Raak evenementen
Projectleider De Wereld van  Jeroen Bosch,  in opdracht van de Stichting Bosch 500 en de Stichting De Wereld van Jeroen Bosch. Verantwoordelijk voor de creatie, organisatie en realisatie van de Wereld van Jeroen Bosch. 

Binnen mijn rol als projectleider was ik schakel en aanspreekpunt tussen de Stichting, leveranciers, gemeente ‘s-Hertogenbosch en de divers andere samenwerkingspartners. Daarbij was ik verantwoordelijke voor de programmering, het informeren van de projectgroep, de briefing van deelnemers en vrijwilligers, de coördinatie van het evenement en het bewaken van de rode draad van het project. Ook de totale productie (facilitair, logistiek, vergunningen) van het evenement heb ik voor mijn rekening genomen.

 

Bosch Open Expo B.O.E.
De grootste tentoonstelling in de geest van Jheronimus Bosch . Open Expo was een unieke tentoonstelling die werd samengesteld door open inschrijving in het kader van Bosch 500. Iedereen (≥ 15 jaar) kon zijn of haar kunstwerk online aanmelden en streed zo voor een plek in de tentoonstelling  ‘BOSCH OPEN EXPO’ die in het voorjaar van 2016 in s’-Hertogenbosch plaatsvond.

Rol Raak evenementen
Projectleider B.O.E,  in opdracht van de Stichting Bosch 500. Periode maart 2015 – november 2015.

In mijn rol als projectleider was ik schakel en aanspreekpunt tussen stichting Jheronimus Bosch 500, deelnemende culturele instellingen en de diverse andere samenwerkingspartners. Daarbij was ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het concept en programma selectiedag B.O.E., het creëren van draagvlak bij culturele instellingen en de werving, briefing een aansturing van +- 50  vrijwilligers en juryleden. Ook de de totale organisatie, coördinatie en productie van Bosch Open Expo op zaterdag 21 november, waaraan 600 kunstenaars hebben deelgenomen met 700 werken (2D, 3D, en AV), heb ik voor mijn rekening genomen. Vanaf 19 maart werden de geselecteerde B.O.E. werken gedurende een half jaar op diverse locaties in ‘s-Hertogenbosch geëxposeerd. Voor het project heb ik nauw samengewerkt met Claire van Nunen van Claire is Helder.